• Home
  • Over mij
  • Blog
  • Recepten
  • Ebook
  • Contact
  • Skip to primary navigation
  • Skip to content
  • Skip to primary sidebar

Bord Gezond

Liefde voor gezond en lekker eten op je bord

Oh holy Chocolade

31 juli 2015Algemeen, Recepten

 

photo_2015-08-31_17-16-28

Tja, sommige van ons zijn niet geboren als keukenprinses! Herken je het? Klunzig in de keuken, sommige baktermen niet kennen, het eindresultaat nooit op de afbeelding in het kookboek lijkt, terwijl je echt alles stap voor stap het uitgevoerd, dan heb ik nu een lekker recept ala keukenprinses proof. Het is super simpel, zonder al te veel gedoe en het vergt niet al te veel tijd, zodat je de rest van de dag nog lekker kunt shoppen, klinkt goed of niet?

Wat heb je nodig?

  • Zeezout
  • 4 blokken pure chocolade (70% cacao) of meer als je het nog dikker wil maken
  • een bakje noten. Nu kun je helemaal zelf bepalen welke noten je wilt gebruiken. Ik heb zelf gekozen voor een Notenmix Himalaya van de Lidl en het hele pakje gebruikt, maar je kunt er ook voor kiezen om alleen walnoten, pecannoten, hazelnoten of pinda’s te gebruiken. It’s your choice!
  • bakblik en bakpapier (Ik vergeet dat altijd)
  • ijzeren schaaltje
  • pannetje ( heel belangrijk)
  • fornuis is ook belangrijk, verder hebben wij geen keukenattributen nodig

Als het goed is heb je nu alle benodigdheden en ben je klaar om de bakstrijd aan te gaan!

Zorg dat je een pannetje met heet water op het fornuis heb staan en laat het water net niet koken! Doe daarna alvast het bakpapier in de bakblik. Hang het schaaltje met chocolade boven het pannetje met heet water, nogmaals de schaal moet wel van ijzer zijn en niet van plastic.Blijf goed roeren als de chocolade aan het smelten is.  Wat jij nu aan het doen bent heet met een mooi woord au bain marie, weer wat geleerd!

Als de cphoto_2015-08-31_17-16-31hocolade mooi glad is geworden (dus geen stukken), voeg je de notenmix  en een snufje
zout (op gevoel)
eraan toe. Giet de chocolade in de bakblik en probeer het goed te verdelen. Daarna doe je de chocolade in de koelkast en is het wachten tot het hard genoeg is geworden om het in stukken te snijden, zodat je er daarna lekker van kan snoepen en misschien een klein stukje  met andere delen.

He? Was dat het! Ja, dat was het, simpel hé! Om een keukenprinses te worden hoef je geen moeilijke dingen te doen. Juist de makkelijkste gerechten, zijn het lekkerst!

Dus hierbij doop ik jou tot ware keukenprinses! Bon Appetit! En als diëtist zijnde niet te veel chocolade brokken in één keer op eten, ook al is het pure chocolade! Ik moet natuurlijk niet het slechte voorbeeld geven!

 

 

It's only fair to share...Pin on Pinterest
Pinterest
Share on Facebook
Facebook
Tweet about this on Twitter
Twitter
Share on LinkedIn
Linkedin

Ook leuk:

Is salade altijd wel de gezondste keuze? Zomer en Salade! Chocolade Fudge Worteltaart Sausje zonder mixer

You may also like

  • Gezond op reis

  • ontbijtje

    Bananenmuffin

  • Gezond eten doe je zo

    Gezond eten doe je zo

NEWER
OLDER

Reader Interactions

Geef een reactie Reactie annuleren

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Primary Sidebar

Products

  • Sinaasappel
  • Tomaat
  • groente Spinazie

Search

Popular products

  • Sinaasappel
  • Tomaat
  • groente Spinazie
  • Wortel
  • Peer

Archief

  • juni 2019
  • maart 2018
  • februari 2018
  • november 2016
  • oktober 2016
  • juni 2016
  • mei 2016
  • maart 2016
  • februari 2016
  • januari 2016
  • december 2015
  • november 2015
  • september 2015
  • augustus 2015
  • juli 2015
  • juni 2015
  • mei 2015

Bord Gezond © 2021 - DESIGNED BY HERPARK STUDIO