Oh holy Chocolade

Algemeen/Recepten

Oh holy Chocolade

 

photo_2015-08-31_17-16-28

Tja, sommige van ons zijn niet geboren als keukenprinses! Herken je het? Klunzig in de keuken, sommige baktermen niet kennen, het eindresultaat nooit op de afbeelding in het kookboek lijkt, terwijl je echt alles stap voor stap het uitgevoerd, dan heb ik nu een lekker recept ala keukenprinses proof. Het is super simpel, zonder al te veel gedoe en het vergt niet al te veel tijd, zodat je de rest van de dag nog lekker kunt shoppen, klinkt goed of niet?

Wat heb je nodig?

  • Zeezout
  • 4 blokken pure chocolade (70% cacao) of meer als je het nog dikker wil maken
  • een bakje noten. Nu kun je helemaal zelf bepalen welke noten je wilt gebruiken. Ik heb zelf gekozen voor een Notenmix Himalaya van de Lidl en het hele pakje gebruikt, maar je kunt er ook voor kiezen om alleen walnoten, pecannoten, hazelnoten of pinda’s te gebruiken. It’s your choice!
  • bakblik en bakpapier (Ik vergeet dat altijd)
  • ijzeren schaaltje
  • pannetje ( heel belangrijk)
  • fornuis is ook belangrijk, verder hebben wij geen keukenattributen nodig

Als het goed is heb je nu alle benodigdheden en ben je klaar om de bakstrijd aan te gaan!

Zorg dat je een pannetje met heet water op het fornuis heb staan en laat het water net niet koken! Doe daarna alvast het bakpapier in de bakblik. Hang het schaaltje met chocolade boven het pannetje met heet water, nogmaals de schaal moet wel van ijzer zijn en niet van plastic.Blijf goed roeren als de chocolade aan het smelten is.  Wat jij nu aan het doen bent heet met een mooi woord au bain marie, weer wat geleerd!

Als de cphoto_2015-08-31_17-16-31hocolade mooi glad is geworden (dus geen stukken), voeg je de notenmix  en een snufje
zout (op gevoel)
eraan toe. Giet de chocolade in de bakblik en probeer het goed te verdelen. Daarna doe je de chocolade in de koelkast en is het wachten tot het hard genoeg is geworden om het in stukken te snijden, zodat je er daarna lekker van kan snoepen en misschien een klein stukje  met andere delen.

He? Was dat het! Ja, dat was het, simpel hé! Om een keukenprinses te worden hoef je geen moeilijke dingen te doen. Juist de makkelijkste gerechten, zijn het lekkerst!

Dus hierbij doop ik jou tot ware keukenprinses! Bon Appetit! En als diëtist zijnde niet te veel chocolade brokken in één keer op eten, ook al is het pure chocolade! Ik moet natuurlijk niet het slechte voorbeeld geven!

 

 

It's only fair to share...Pin on PinterestShare on FacebookShare on Google+Tweet about this on TwitterShare on LinkedIn

Leave us a comment

Categories