10 redenen waarom het drinken van groene thee zo goed is

Home

10 redenen waarom het drinken van groene thee zo goed is

thee

Heerlijk bankhangen, kleedje om je heen, kaarsjes aan en een heerlijk kopje groene thee erbij! Ben jij ook zo’n thee leuter? en kan jij ook liters van drinken? Helemaal niet erg want het heeft genoeg gezondheidsvoordelen, maar wat zijn nou precies die voordelen ? Lees dan snel verder waarom thee voor power staat, ik kan wel tien redenen bedenken waarom je het zou moeten drinken.


1. Kraaienpoten

We worden elk jaar een jaartje ouder en daar horen helaas rimpels bij, maar wist jij dat groene thee de strijd aan gaat tegen rimpels? Het bevat namelijk antioxidanten en die helpen tegen rimpels en vervelende acne.

2. Power drink

Groene thee geeft je power of te wel een boost! ’s avonds niet vooruit te branden en wil je hardlopen, maar geen puf? Neem dan vooral een kopje, omdat het stoffen bevat die zorgen voor meer uithoudingsvermogen en kun je dus ook langer doorgaan.

3. No stress just relax

Een stress volle baan en kan je wel wat zen gebruiken? Neem dan een lekker kop groene thee. Het bevat namelijk het stofje theanine en deze aminozuur zorgt voor een rustgevend en relaxt gevoel en ook al bevat groene thee cafeïne, het is wel een stuk minder dan koffie.

4. Power body                                                                                                                                                  

Het zorgt ook nog eens voor sterke botten, vooral handig als wij ouder worden.

5. Zero calorieën                                                                                                                                             Naast dat het zero calorieën bevat, kan groene thee ook helpen bij de missie afvallen. Je stofwisseling gaat namelijk sneller werken door het drinken van kopje,  uiteraard wel in combinatie met een gezonde leefstijl.

6. Hallo mooie tanden

Weleens een last van een gaatje? Nog weer een goede reden om het juist te drinken, omdat het catechin bevat. Deze antioxidant dood bacteriën, die zorgen voor gaatjes en keelontsteking. Door het doden van bacteriën  krijg je hierdoor ook minder snel last van een slechte adem, een win-win situatie. Geef mij maar een extra kopje in plaats van een bezoekje aan de tandarts.

7. Hart-en vaatziekten                                                                                                                                

Doordat het boordevol antioxidanten bevat, loopt je hierdoor minder kans op hart-en vaatziekten.

8. Weg hoge bloeddruk

Als je last heb van een hoge bloeddruk kan drie koppen al wonderen doen. Het verlaagd namelijk de bloeddruk.

9.Cholesterol verlagend

Ook speelt het een rol bij het verlagen van cholesterol, waar thee wel niet goed voor is.

10. happy theedrinker                                                                                                                              

Sowieso word ik al happy van een heerlijk kopje, maar in groene thee zit ook het aminozuur L-theanine. Het zorgt ervoor dat het stofje dopamine in ons lichaam stijgt en dat geeft ons een happy en gelukkig gevoel.

En geloof jij nu ook in de power of groene thee? In ieder geval genoeg redenen om het wel te drinken.

It's only fair to share...Pin on PinterestShare on FacebookShare on Google+Tweet about this on TwitterShare on LinkedIn

Leave us a comment

Categories