Zoals ik al eerder benoemde schrijf ik geregeld voor de plaatselijke krant een lekker gezond gerecht! Natuurlijk zo budgetproof mogelijk. Vandaag staat er bij mij op het menu Spinazie! En het is ook nog eens super snel klaar en vooral niet te veel werk met de verhitte weer!
Ingrediënten voor 4 personen
4 eieren (gekookt)
1 zak spinazie
1 bakje cherrytomaatjes
Ham Pata Negra = goedkoop bij de lidl
50 g rozijnen, geweekt in warm water
Tip voeg er walnoten aan toe
Extra toevoeging:
U kunt eventueel rozemarijn, basilicum, teentje knoflook of peper voor extra smaak toevoegen. Voor extra groente kunt u er nog champignons en tomaatjes bij toevoegen. Daarnaast is extra lekker om er pijnpoom pitten eraan toe te voegen. In de supermarkten zijn pijnboompitten erg duur, maar bij de Xenos kun je het al halen vanaf €1.50.
Bereidingswijze.
Zet een pannetje met water op voor de eieren en laat het 10 minuten koken. Zet het vuur op de hoogste stand en bak de rauwe spinazie beetje bij beetje. De spinazie moet goed uitgelekt zijn. Goed blijven omscheppen zodat het vrijkomende vocht snel verdampt. Snij de Pata Negra ham in kleine plakjes. Voeg de Pata Negra ham, rozijnen en ei toe als de spinazie goed is geslonken. Voeg peper toe voor extra smaak.
En viola, aanvallen!
Dit gerecht kost ca. €1.28 per persoon (ex. kruiden uit eigen keukenkast). Bespaar tip -> op de markt, bij de Xenos, Action en bij toko’s zijn bepaalde ingrediënten goedkoper dan in de supermarkt!
Geef een reactie