5 x gezonde snacks

Algemeen

5 x gezonde snacks

Ik hou van theeleuten en ik hou van iets lekker erbij. Vroeger na schooltijd stond moeders ons altijd op te wachten met een kop thee en mochten wij één koekje en één snoepje erbij nemen. Dat ging jaren goed en kon ik mij aan die één koekje en één snoepje houden. Ik lieg een beetje, want ik wist precies waar de snoeppot lag in de kast en soms werd het stiekem wel iets meer dan één snoepje. Maar ik compenseerde het altijd met buiten spelen.

En dan wordt je ouder en ga je op jezelf wonen. Geen moeder die tegen je zegt laten wij het bij eentje houden! Nee met gemak gaat die hele pak Verkade koekjes erin. Tsja, en dan komen de schuldgevoelens!  Waarom moest dat stemmetjes in mijn hoofd mij weer de opdracht geven om die hele pak op te eten (en maar door pushen).

Maar iets lekker bij de thee hoort er toch een beetje bij? Oke, als theeliefhebber drink je de hele dag thee, maar bij mij is het standaard half vier theetijd en dan iets lekkers erbij!

Daarom hier drie uitgekozen lekkere gezonde snacks voor bij het theeleuten, waar je vooruit eentje extra kan nemen.

thee

Tijd voor theeleuten

  1. Vaak vragen mensen of er ook een gezonde muesli reep te koop is in de supermarkt en mijn antwoord is nee. Sommigen bevatten iets minder calorieën dan de ander, maar het blijven suikerbommen. Het is altijd gezonder en leuker om ze  zelf te maken. Ik kwam deze heerlijke haverrepen tegen uit Pauline’s keuken. Super easy te maken en ook nog eens heerlijk bij de thee.
  2. In plaats van een plakje cake kun je ook een heerlijke Bananenbrood maken van Ilovehealth. Het is een stuk gezonder en ook nog eens lekker.
  3. Geen zin om heel lang te bakken en je helemaal uitsloven in de keuken?  Dan kun je er ook voor kiezen om gewoon een lekker sausje te maken voor op je volkoren cracker. Zo kwam ik op de AH site brocoli spread tegen en geloof mij het is lekker! Een keer wat anders dan de standaard sausjes en ook weer lekker gezond en simpel om te maken.

thee

theeSimpel snacks

Helemaal geen zin om te gaan bakken en wil je iets wat je gelijk kunt eten of  even snel naar de supermarkt? Hier heb je nog drie simpele gezonde snacks voor bij het theeleuten.

  1. Lekker een handje noten bij de thee doen het altijd goed. Het bevat gezonde vetten, maar je moet  er niet te veel van eten anders krijg je weer te veel calorieën binnen. Hou het wel bij een handje per dag en kies voor ongebrande en ongezoute noten.
  2. Wat dacht je van een vezelrijke cracker of rijstwafel met als beleg hummus.
  3. Snij wat lekkere wortels en bleekselderij in reepjes en doe er ook als dipje hummus erbij en je kunt onbeperkt snacken.

Laat het theeleuten maar beginnen.

It's only fair to share...Pin on PinterestShare on FacebookShare on Google+Tweet about this on TwitterShare on LinkedIn

Leave us a comment

Categories