Foodie op reis door Medellín

Algemeen

Foodie op reis door Medellín

reis

reizen

Hipster Medellín

In mijn vorige blog was ik nog in Santa Marta, nu hebben wij zon, zee en strand ingeruild voor de grote stad Medellín. Nu ik aan het typen ben zit ik alweer twee weken in Medellín en alweer bezig met het inpakken voor de volgende bestemming. De weken zijn echt voorbij gevlogen. Ik ben dus nu in twee grote steden van Colombia geweest Bogota en Medellín. Een voorkeur? Ik heb zeker een voorkeur, namelijk Medellín. In Medellín was er veel meer te doen en veel meer gezelligheid.

reizen

 Van moordstad tot favoriete stad

Medellín is niet een populaire bestemming onder vele reizigers, aangezien het eerst bekend stond als een moordstad en ook een beetje mede mogelijk gemaakt door Pablo Escobar. Maar tijden zijn veranderd en Medellín is uitgegroeid naar een favoriete stad van vele reizigers. Voordat wij nog niet eens Medellín hadden bereikt kwamen wij al reizigers tegen die zeiden dat wij daar heen moesten! En hier zijn wij dan in Medellín en geef ik deze reizigers groot gelijk. En waarom dat? Omdat Medellín veel te bieden heeft van mooie natuur tot hipster straatjes tot de wel bekende kunst van Fernando Botero.

reis

reizen

Spook Huis

Medellín ken je vast vooral door Narcos en de grote boef Pablo Escobar? Tijdens onze free tour maakte de gids al gelijk duidelijk dat Colombia deze man liever helemaal wil vergeten. Daarom zijn bijna al zijn eigendommen en huizen platgebombardeerd. Je kunt nog wel genoeg tours doen in Medellín over deze man. Maar je moet er wel rekening mee houden dat je bij de meeste tours naar plekken gaat waar dus niks meer staat. Als je iets meer betaald wat wij hebben gedaan dan kun je naar één van zijn landgoeden in Medellín. Het is ook gebombardeerd maar het huis staat nog redelijk overeind en zijn bar is helemaal onbeschadigd gebleven. Je komt in een soort van spookhuis terecht (zie foto’s).

Trouwens grappig weetje om te weten, maar toen wij door het oude huis van Pablo Escobar liepen zaten er overal gaten in de muren. Mensen dacht dat Pablo overal nog geld had verstopt in zijn huis dus werden er overal gaten in de muur gemaakt in de hoop dat er nog wat geld lag. Helaas was dit niet het geval. Ik heb zelf ook nog even voor de zekerheid gekeken, yes schuldig.  Ik had toch nog een beetje hoop om per ongeluk miljonair te worden, maar helaas.

En oh ja voor ik het vergeet heb gewoon geluncht aan zijn bar. Waar vroeger de wildste feestje werden gehouden zat ik gewoon keurig mijn bordje leeg te eten onder een kogelvrij dak. Ik zeg je een unieke ervaring.

reis

En nu laat ik de laptop rusten, anders wordt het wel een heel lang artikel. Ik denk niet dat je zit te wachten een lang laptekst? Ik heb nog zoveel te vertellen over Medellin, maar dat vertel ik je later. Dus hou je blog in de gaten als je nog nieuwsgieriger bent geworden over Medellin.

 

It's only fair to share...Pin on PinterestShare on FacebookShare on Google+Tweet about this on TwitterShare on LinkedIn

Leave us a comment

Categories