Week 4: Foodie in Colombia

Algemeen

Week 4: Foodie in Colombia

foodie

 

foodie

Foodie op reis

Time flies when you’re having fun! Wij zijn alweer beland in week vier en nog steeds reizend door Colombia. Wij hebben het hemelse paradijsje Cartagena verlaten en zijn via openbaar vervoer eerst naar Barranquilla gereisd. Waar helaas niks te doen was, maar wel een mega groot winkelcentrum. Gelukkig bleven we  dan ook maar een paar dagen daar en ging onze tour verder naar Santa Marta. Op weg naar zon, zee en strand.

foodie

Hipster paradijsje

foodie

Ik moet je bekennen dat wij helemaal niet in de stad Santa Marta zijn geweest en dat heeft als volgende reden. In Cartagena kwamen wij in contact met een winkelier die ons vertelde dat hij een vriendin heeft in Santa Marta met een hele leuke hostel. Wij gelijk het hostel  Playa del Ritmo gegoogeld. Het bleek de enige hostel van Santa Marta met een strand. Gelijk geboekt.

Eenmaal aangekomen bij Playa del Ritmo kom je in een soort van privé paradijsje terecht. Daarnaast moet ik erbij zeggen dat het vanaf de stad Santa Marta twintig minuten rijden is naar het hostel. Je bent dus echt verwijderd van de stad en verder is er in de omgeving ook niks te doen en nee zelf geen supermarkt te vinden. Om die reden bleven dan ook lekker bij het hostel.

foodie

foodie

Eten en nog eens eten

Hoe kwamen wij dan aan ons eten? Geen paniek want het hostel was hier namelijk goed op voorbereid. Ze hebben daar een hele leuke bar wat elke dag ontbijt, lunch, snacks en avondeten serveert. Voor hun dus een voordeel dat er geen supermarkt in de buurt zit, want zo moesten wel wel bij hun eten.  En ik kan je verklappen dat het zeker geen straf was! Denk aan pizza, burgers, salades, brownie met ijs etc. En dan heb nog niet eens de heerlijk sapjes als lemon limonade benoemd, uiteraard drink je hipster uit een potje.  Zie de lekker foto’s hieronder, om bij weg te kwijlen.

foodie

Verder is het belangrijk dat je niet allergisch bent voor honden of katten, want je wordt omringt door deze lieve viervoeters. Ik als dierenlover was helemaal blij om wat maatjes om me heen te hebben. En een pluspunt ze hebben een hekel aan verkopers op het strand, dus die jagen ze gratis voor je weg

foodie

Het zoute leven

Ik overdreef een beetje dat er niks te doen was, maar het is hier vooral heel erg hard chillen. De strand en vooral de zee is heerlijk om een dagje te vertoeven. Als je helemaal flauw bent geworden van het zwemmen kun je bij het hostel gratis Kajaks huren, wat wij natuurlijk ook hebben gedaan. En verder hebben wij gewoon heel veel gelezen en gezeten bij de bar. Boekje, muziekje en mojito, wat wil een mens nog meer.

foodie

foodie  Natuur paradijs

Daarnaast staat Santa Marta bekend om haar national park Tayrona. Het is een super groot park en wordt er daarom geadviseerd om het in meerdere dag te doen. Wij deden het in één dag, maar alsnog heel veel gezien en dus zeker een aanrader om heen te gaan. Wij hebben die dag in totaal 20 kilometer gelopen. Je kunt er voor kiezen om bij de ingang een bus naar boven te nemen en dus een beetje te smokkelen. Wij als diehards wilde het totale plaatje beleven en hebben niet de bus gepakt. Onderweg zie je dus heel heel veel bomen! Verder kom je kleine dorpjes tegen, waar je heerlijk limoen limonade ( mijn verslaving in Colombia) kunt halen bij de locals.

foodie

Het is best een zware tocht vanwege de enorme hitte en je moet telkens ophoog lopen, maar het is het allemaal waard. Rond 14.00 uur waren we dan eindelijke beland bij het eerste strand.Het is alsof je een vakantie tijdschrift in wandelt. Witte strand, blauwe zee en prachtige natuur, een kadootje. Wij zijn gelijk de zee in gerend voor verkoeling! Helaas konden wij de tocht niet verder voorzetten naar  een andere strand, omdat het park alweer om 17.00 uur dichtgaat en wij nog weer twee uur moesten teruglopen. Maar ik had deze ervaring zeker niet willen missen, ook al was het maar één dag.

foodie

Kortom het nationale park is eigenlijk het enige wat we hebben gedaan in Santa Marta. En verder hebben wij vier dagen lang lekker vermaakt bij het hostel. Zwemmen, lezen, werken ( ja echt) en kajakken. De volgende planning is van Santa Marta met de vliegtuig naar Medellin. We ruilen zon, zee en strand in voor de Big City. Ik ben benieuwd.

Ben je benieuwd naar meer verhalen over colombia? lees dan ook Cartagena.

 

 

It's only fair to share...Pin on PinterestShare on FacebookShare on Google+Tweet about this on TwitterShare on LinkedIn

Leave us a comment

Categories