Mijn dieet tips terwijl je op reis bent

Algemeen

Mijn dieet tips terwijl je op reis bent

dieettips

dieettips

Foodie op reis

Wat moet je doen als je een half jaar lang of  langer op reis bent en graag wilt dat je familie bij terugkomst nog herkent? En dus niet een super size you voor hun neus? Helemaal niks van aan trekken!

Grapje, maar alsjeblieft ga geen calorieën  tellen wanneer je lekker op reis bent of liever doe het helemaal niet, waste of time! Als je mijn vorige blogs gelezen hebt over Colombia, weet je dat ik ook lekker aan het genieten bent. Tuurlijk, ik ben niet van plan om de komende tijd alleen maar uiteten te gaan en het koken te verleren, hell no!

dieet tips

Toverwoord balans

Het toverwoord op reis en niet alleen op reis is puur balans. Zo simpel is het! It’s all about eten en bewegen. En als je een keer van plan ben om een dagje helemaal gek te gaan doen en al je quilty pleasures van je food bucklist af te strepen is het allerbelangrijkste om te genieten. Dus neem soms die cheatday, maar combineer het ook weer met een day after balansdag, zo hou je die balans erin. Als je namelijk te vaak zo’n cheatday gaat nemen, krijgt je lichaam te veel suikers binnen. Hierdoor zul je merken dat je sneller lusteloos en vermoeid voelt en dat is juist wat je niet willen hebben tijdens het reizen.

Wat voor mij het beste werkt is mijzelf op iets lekker te trakteren en de rest van de dag lekker go healthy. Maar goed iedereen is anders en heeft zijn eigen voorkeur, dus kies vooral wat het beste bij jou past en waar je het meest van geniet.

Daarnaast ben ik een fan van puur eten en nee geen pakjes en zakjes met al die E-nummers. Gelukkig heb je hier in Zuid-Amerika op bijna elke straathoek wel een fruitboer staan. Ze verkopen heerlijk vers fruit, om je vingers bij af te likken. En ook in de supermarkten heb je in het buitenland een enorm assortiment aan fruit en groente, een whalla. En heel veel soorten die ik tenminste nog nooit heb geproefd of überhaupt gezien. Dus ik ga ook zeker experimenteren, want ik nu ook aan het doen ben. Helaas was mijn eerste proeverij een papaya niet een succes, had toch een ander smaak verwacht. Maar we gaan gewoon vrolijk door met proeven.

dieet tips

dieettips

Nu de gezondheidstip

Oke, ik heb genoeg gezegd nu op naar de de gezondheidstips om je goed en gezond en vooral fit tijdens je reis te voelen.

1. Wijk niet af van je gewone eetpatroon. 

Zoals al eerder benoemde ga niet elke uit dag uiteten of bijvoorbeeld elke dag frisdrank drinken, terwijl je dit anders thuis ook niet bent gewend. Ik had vooral begin van de reis de neiging om elke avond te snacken, gelukkig heb ik dit weer weten te beperken. Iets wat ik dus thuis niet elke dag doe. Geniet met mate.

2. Voorraadje gezond eten

Aan fruit en groente geen te kort hier. Dus neem bijvoorbeeld tijdens je reizen een gezond tussendoortje als een appeltje en ook nog goed voor de dorst. Daarnaast hebben ze in de supermarkt ook kleine to go zakjes als amandelen. Een lekkere gezonde snack tussendoor. Voor meer inspiratie om gezond te snacken, check dan ook mijn blog Travelfood.

dieettips

3. Sla geen maaltijden over

Ik heb mijzelf al betrapt dat ik vaak de neiging heb om in warme landen de maaltijden vaker te skippen. Als het super warm is heb vaak geen puf om te gaan koken en is mijn eetlust minder. Vervolgens krijg ik dan rond einde van dag een enorme vreetbui. En als wild beest zit dan te zoeken naar eten en meestal is het slecht. Dus hou het bij de drie hoofdmaaltijden en als je geen zin hebt om super uitgebreid te doen, hou het dan zo makkelijk mogelijk met een bakje yoghurt, salade of fruit. Genoeg opties.

4. Wees niet lui, maar blijf koken

Dit vond ik heel lastig in Cartagena overal lekker eten en je wilt van alles proberen. Dus je kunt wel raden dat ik vaker uit eten ben geweest. Ik moet wel zeggen dat ik het nu echt gehad heb met uiteten, omdat ik het gewoonlijk ook niet gewend bent. Ik richt mij nu gewoon op lekkere, simpele gezonde recepten, zoals bijvoorbeeld een goed gevulde salade.

5. Samen genieten

Ze zeggen niet voor niets sharing is caring. Als je in een ander land bent wil je gewoon alles proberen en gelijk heb je, maar waarom niet delen met je reispartner? Scheelt toch weer een beetje en heb je toch die hemelse brownie uitgeprobeerd. Een win-win situatie.

6. Move it Move it

En ja om gezond en strak in je vel te blijven is bewegen ook heel belangrijk, ook tijdens je reis. Ik beweeg al zeker meer op reis dan thuis. Overal met je loodzware backpack rondtrekken en natuurlijk lopen wij overal naar toe. Sorry taxichauffeurs die ons proberen mee te sleuren, maar toch de benenwagen. Daarnaast vind ik het fijn om mijn ochtend routine in Nederland ook tijdens het reizen erin te houden. Ik maak gebruik van een handige app, genaamd Zova. Met deze app kun je tien minuten of langer even flink power doen in je Airbnb huisje.  Het helpt mij om mijn buikspiertjes niet te laten verslappen.

dieet tips

 

dieet tips

Last but not least 

Vooral het allerbelangrijkste niet vergeten is namelijk voldoende water te drinken. Als je reist in warme landen zweet je natuurlijk als een otter en is anderhalf liter water drinken  een must. En zoals ik al eerder benoemde geniet lekker van die dikke ijsje of hamburger, maar vergeet ook niet die heerlijke mango van het fruitmannetje te eten.

It's only fair to share...Pin on PinterestShare on FacebookShare on Google+Tweet about this on TwitterShare on LinkedIn

Leave us a comment

Categories