Eten en reizen door Medellín

Algemeen

Eten en reizen door Medellín

reis

Fruitstad Medellin

Nu ik aan typen ben zijn de weken voorbij gevlogen in Medellín en heb ik de stad allang weer verlaten. Maar goed ik had nog niet alles verteld over Medellin en dit alweer de tweede blog erover. Wat ik heb gedaan? Van free tour tot fruit tour en geslapen in een penthouse! Ja je leest het goed, geslapen in een penthouse. Dus lees snel verder.

reizenGierig zijn

Medellín heeft ook rekening gehouden met ons gierige Hollanders, want ook hier werden weer free tours gegeven. Wij hebben gelijk de eerste paar dagen in Medellín een free tour gedaan. Het is handig om deze tour te doen, want zo leer je de stad echt goed kennen.

Daarnaast is het supergoedkoop om met de metro van A naar B te reizen, soms ben je wel half uur onderweg en is het nog steeds ongeveer twee euro. Het wordt wel even wennen voor mij als ik weer in Nederland met de NS moet gaan reizen (not so cheap).  Ze hebben naast een metro ook een kabelbaan die je helemaal omhoog brengt naar het bos. Dus als je de drukke stadsleven even wil ontvluchten is de kabelbaan richting het bos de perfecte manier.  Super mooi om te bewandelen en voor een tientje kun je park Arvi betreden. Het is een avonturenpark waar je lekker kunt klimmen en klauteren. En niet te vergeten dankzij de kabelbaan had ik een hele mooi kijk op Medellín.

reizenPenthouse voor de goedkope reizigers

Say Whut? Een penthouse in het budget? Yes we can! Wij hebben twee weken in Medellín doorgebracht en drie verschillende Airbnb plekjes gehad. De eerste was superlow budget en krap maar redelijk te doen voor een paar dagen. Hier heb ook maar geen foto’s van gemaakt, niet fotowaardig. Toen dachten wij laten we ons trakteren op iets meer luxe, aangezien wij dat wel hadden verdiend. Dus kwam ik een New York loft tegen op Airbnb (zie foto) en het gehele appartement was van ons. Dus een paar dagen daar lekker gerelaxt. Een andere wijk waar we eerste zaten en met anders bedoel ik heel veel leuke hipster tentjes.

reis

En de derde was toch wel een topper namelijk een penthouse op de hoogste verdieping! Daar hadden wij een mooi privé kamer. We hadden een hele aardig host/eigenaar die ons heel erg heeft geholpen om Medellín goed te ontdekken en wist hij ons de verborgen plekjes te vertellen.

reis

 

reizen

Food Lover

Ook voor de foodies wordt je hier zeker verliefd in Medellín. Als je van fruit houdt en eens iets anders wil proberen dan een mango, doe dan een fruit tour. Het was helaas niet gratis maar wel super goedkoop. Je komt in een soort van fruit walhalla terecht. De gekleurde en vreemde fruitsoorten lachen je toe wanneer je de markt betreedt. Hier kan niemand chagrijnig worden, want door al die vrolijke kleuren om je heen wordt je wel blij. Ik heb in totaal 15 fruitsoorten geprobeerd waar ik geen weet had dat ze bestonden. Ik baal nu dat ze niet in Nederland verkrijgbaar zijn.

Daarnaast heb ik echt goddelijk gegeten bij restaurant Osea. Het was een tip van onze Airbnb host. Hij vertelde ons dat de eigenaar/kok heeft gewerkt bij een restaurant in Kopenhagen die op nummer vijf staat van de beste restaurants ter wereld. En jeetje het was verdomd lekker! Een orgasme in mijn mond. Nu denk je vast dat wij honderden peso’s moesten neerleggen om dit te kunnen betalen. Maar geloof het of niet we hebben minder dan 30 euro betaald voor een complete maaltijd, drankjes en toetje voor twee personen.  Ik hou van deze prijzen.

reis

Ik denk dat ik nu wel een goed beeld heb laten zien van Medellin in twee bloggen. Ben je trouwens benieuwd wat voor fruitsoorten ik allemaal heb geproefd? No worries er komt hier nog een uitgebreid artikel over. Voor nu laat ik de laptop rusten.

It's only fair to share...Pin on PinterestShare on FacebookShare on Google+Tweet about this on TwitterShare on LinkedIn

Leave us a comment

Categories