Week 2 Colombia, reizen en veel eten

Algemeen/Lifestyle

Week 2 Colombia, reizen en veel eten

reizen

reizen

Reizen door Bogota

Reizen, slapen en eten gaat verder in week twee Bogota en vooral het eetgedeelte is zeker geslaagd deze week. De tweede en laatste week in Bogota hebben wij onze Airbnb plekje verruild voor  een nieuwe stekkie. Ditmaal precies in het centrum. We waren zeker een uur onderweg tot wij eindelijk bij onze bestemming waren, dus je kunt wel nagaan hoe groot de stad Bogota wel niet is! Niet te vergelijken met ons kikkerlandje Nederland.

Omdat wij nog steeds geen flauw idee hebben hoe de bussysteem hier werkt is er gelukkig uber everywhere (hoe hipster). Dus maar een ubertje besteld en gelukkig werden we ditmaal (luxe auto by the way) opgehaald door Juan, vorige keer dat wij namelijk een uber bestelde in Brussel kwam er niemand opdagen en moesten wij alsnog lopen. Juan heeft ons voor een tientje veilig naar de andere kant van Bogota gebracht, geen geld plus fooi erbij.

reizen

Uitklapbare Airbnb

Het Airbnb plekje is ook zeker iets om over te schreven, want het niet zomaar een appartement! Het is een uitklapbare Airbnb. De eigenaar van het appartement is namelijk een architect en aangezien het niet een heel groot appartement is, heeft hij op een creatieve wijze alle ruimte goed  benut. Neem een kijkje bij zijn Airbnb, want het ziet niet alleen leuk uit, maar ook nog eens inspirerend. Dus als je een leuk goedkoop plekje midden in het centrum wil en je het niet erg vind om elke avond je bed uit te moeten klappen, dan zal ik zeker hier heen gaan.

 

reizen

Hipster doen in Bogota

Genoeg over Uber en Airbnb, want ik kom hier om te eten! Ik heb zowaar een uber hipster plekje gevonden in Bogota genaamd Yellow Burger. Een klein schattig burger plekje verstopt in een wijk.

parisian

Waar je lekkere zelfgemaakte limonade uit een Mason Jar drinkt (weer so hipster) en een heerlijke verse burger met zongedroogde tomaatjes kan eten. Ook een idee omdat deze burger zelf eens thuis te maken met zongedroogde tomaatjes, zoiets heb ik nog niet in Nederland gehad. Kortom was dit een ultieme hipster ervaring en heerlijk ( beetje ongezond) gegeten voor een klein prijsje.

reizen

1476928331_32

Eet reisje (nog meer eten)

Het lijkt er nu erg op dat ik elke dag in een restaurant zit en te lui ben geworden om niet meer te koken, gelukkig ben ik nog niet zover gezonken en wordt er echt nog gekookt. Ik kan je in ieder geval wel vertellen dat Bogota veel te bieden heeft op eetgebied van wok tot hippe burgers.  Er zijn veel plekjes of te wel musthave wat ik nog wil proberen, ik ben er tenslotte nu en try before you die right? Aangezien ik nog maar een paar dagen in Bogota ben wil ik sowieso nog naar crepes and waffles. Het mooie achter crepes and waffles is dat zij alleenstaande vrouwen en ‘vrouwen in nood’ aannemen om hun op deze manier te helpen.  Daarom zeker een bezoek waard en wie wil er nou niet crepes and waffles eten. 

reizen

Zo genoeg geschreven over eten het is tijd om af te ronden. Ik heb nog een paar dagen in Bogota en dan zaterdag een nieuwe reis richting Cartagena, de Miami van Colombia. I will keep you posted!

 

Ook geïnteresseerd in mijn artikel Week 1 Colombia, travel for food? Check it out. 

It's only fair to share...Pin on PinterestShare on FacebookShare on Google+Tweet about this on TwitterShare on LinkedIn

Comment

Leave us a comment

Categories