Sausje zonder mixer

Algemeen/Recepten

Sausje zonder mixer

sausjeIk reis nu een half jaartje van Airbnb naar Airbnb en helaas heeft niet elk plekje de luxe van een staafmixer of andere keuken attributen, dus wordt mijn creativiteit op reis wel getest om toch iets lekkers van te maken. Nu kwam ik dus op het idee om eens niet brood of yoghurt te eten bij de lunch, maar warps met een mix vrij sausje uit te proberen, thinking outside the box!

Gelukkig heb je voor een avocado geen mixer nodig en kun je het lekker prakken. Voeg er een paar ingrediënten en kruiden aan toe en je heb een lekker go green sausje. Lees dus snel verder om deze lunch zelf te maken en uit te proberen. Simpel en gezond, zo wil ik heb hebben.

sausje

Go green lunch

Voor 2 personen, 20 minutensausje

Calorieën per persoon: 212 Calorieën

Verbranding: 20 minuten hardlopen of 15 minuten touwtje springen. Als je helemaal geen zin hebt om te sporten, maar tocht 200 calorieën wil verbranden? Zing dan je favoriete nummer 23 keer.

 

  • 2 rijpe avocado’s
  • 4 volkoren wraps
  • 2 tenen knoflook
  • 1 tomaat
  • 1 limoen
  • 3 takjes rozemarijn
  • 3 theelepels Oregano voor extra smaak
  • Snufje zout en peper

sausjeReady set cook

  1. Verwarm de oven op 130 graden en doe de warps er ongeveer 10 minuten in totdat ze mooi goudbruin en knapperig zijn.
  2. Snijd ondertussen de avocado in twee stukken en haal de pit eruit. Met een lepel haal je de vruchtenvlees eruit.
  3. Snijd de tomaten en knoflook in kleine stukjes.
  4. Doe alle ingrediënten in een grote kom en prak alles mooi fijn, voeg als laatste het sap van het limoen eraan toe. En als allerlaatste een snufje peper en zout naar smaak toe.
  5. Het enige wat je nu nog hoef te doen is smeren en genieten van je lunch.

sausje

sausje

Extra tip

Je kunt deze lunch ook omtoveren naar een avondsnack. Het enige wat je extra nodig hebt is een schaar, extra rozemarijn en paprika poeder (smaken verschillen, je kunt ook andere kruiden gebruiken om het op smaak te maken). Knip de warps in driehoekjes uit en leg het op de bakplaat. Besprenkel het met paprika poeder en rozemarijn. Laat het voor 10 minuten in  een voorwarmde oven 130 graden lekker knapperig en goudbruin worden.

Heb je nog niet genoeg van avocado? check dan ook deze Avocado dip voor lekker op je brood of natuurlijk warp.

It's only fair to share...Pin on PinterestShare on FacebookShare on Google+Tweet about this on TwitterShare on LinkedIn

Leave us a comment