Gezond op reis

Algemeen

Gezond op reis

Do something today that your future self will thank you for. (2)

Voor sommige kan het aftellen weer beginnen! De zomervakantie komt steeds dichterbij en dat betekent lekker naar je vakantiebestemming. Helaas moeten er nog vele kilometers worden afgelegd om daar te komen, als je met de auto gaat. De kans dat je tijdens zwarte zaterdag een aantal uur in de auto moet vertoeven is vrij groot.  En vergeet niet de grote gele M letter McDonald’s wat ook een erg populaire bestemming is tijdens de vakantie. Welke keuze kun jij het beste maken?

Hieronder heb ik de lekkere en gezonde snacks op rijtje gezet voor onderweg. Laat de reis maar beginnen!

Groente    

Haal wat verse groente in huis als paprika, wortel, komkommer en radijsje. Snij ze in stukjes. Bewaar ze in een goed afsluitbaar bakje en smullen maar. Keep it simple! 

Fruit  

Koop fruit dat jij lekker vindt en snijd deze in stukjes voor de fruitsalade. Bewaar het in een grote schaal die je goed kunt afsluiten. Dan kan iedereen tijdens de lange reis lekker prikken uit de schaal. Tip: doe een klein beetje citroensap over het fruit, dan verkleurt het niet zo snel. Gedroogd fruit is tevens een goed alternatief.

Yoghurt    

Vul een aantal potjes of bakjes met een klein laagje gemalen frambozen. Giet hier volgens een laag yoghurt overheen. Sluit de potjes of bakjes goed af en bewaar ze in een koelbox. Vul een zakje met verschillende soorten noten, rozijnen en wat pitjes, en strooi deze zelfgemaakte muesli over de yoghurt net voordat je ervan gaat smullen. Gezonder snoepen kan bijna niet.

Daarnaast kunt je ook rauwe noten als amandelen, walnoten en hazelnoten meenemen.

And last but not least!

Vergeet niet voldoende vocht in te nemen! Je kunt een thermoskan meenemen voor de thee of soep. Daarnaast kun je een flesje water inslaan en eventueel voor extra smaak ‘Slimpie ranja’ er aan toevoegen wat 0% suiker en calorieën bevat. Een andere dorstlesser is bijvoorbeeld Crystal Clear of Rivella.

Bij de tussenstop

Bij een tussenstop bijvoorbeeld een wegrestaurant, tankstation of op het vliegveld valt vaak geen gezond eten meer te vinden. Frites, hamburgers en slappe witte broodjes stralen je overal tegemoet. Probeer toch zo gezond mogelijk te kiezen, bijvoorbeeld een salade.

Weersta de verleiding om vette snacks en zoete rommel te nemen. Ook al is het vakantie…

Als je dat eet beroof jezelf van je energie en wordt je er lusteloos van. Maak daarom juist onderweg gezonde keuzes, dan kom je in een betere conditie aan en geniet je extra van je vakantie!

It's only fair to share...Pin on PinterestShare on FacebookShare on Google+Tweet about this on TwitterShare on LinkedIn

Leave us a comment

Categories