Chocolade Fudge

Algemeen/Recepten

Chocolade Fudge

Ik weet dat mijn website Bord Gezond heet, maar goed ik heb nooit gezegd dat ik alleen maar sla blaadjes eet. Af en toe moet jezelf eens lekker verwennen met iets heerlijks slechts en deze heerlijke chocolade fudge zijn het waard.

Wat heb je nodig:

  • 1 blikje gecondenseerde melk. Te koop bij de Albert Heijn
  • 110 gram margarine
  • 100 gram bruine kristal suiker, maar kan ook bastardsuiker
  • 1-2 eetlepels honing
  • 1,-1,5 pak verkade digestive koekjes (original)
  • 400 gram  melk chocolade ( ik heb de chocolade repen van Ah gebruikt)
  • lage ovenschaal of bakblik
  • bakpapier

Hoe gaan wij te werk:

ys6RAcNR4_i_9RubS0zmfTtmxE0XsSM6PTFTG8k9mEMHet is eigenlijk super simpel, want daar hou ik van! Eerst de koekjes fijnmalen. Daarna in de pan de gecondenseerde melk, margarine, honing en suiker toevoegen en het langzaam laten smelten (en nee niet bij weglopen, want dan brand het aan). Als alles goed is gesmolten laat je het 2 a 3 minuten koken. Af en toe roeren. Als je het goed doet word het lichtbruin. De gemalen koekjes er nu aan toevoegen en dan goed mengen (kost wat kracht) en het geheel laten afkoelen een minuutje of twee. Verspreid het in een lage ovenschaal voorzien van bakpapier. Smelt de melk chocolade in een pan (au bain marie!) en verspreid de chocolade over de koek.  Laat het eerst even afkoelen en daarna kan het in de koelkast, waardoor het lekker hard wordt.

En voila we zijn klaar en helemaal niet zo’n grote operatie he? Pas wel op! Het is heel heel verslavend, dus niet te vaak maken of je moet vaker naar de sportschool.

 

It's only fair to share...Pin on PinterestShare on FacebookShare on Google+Tweet about this on TwitterShare on LinkedIn

Leave us a comment

Categories