Is salade altijd wel de gezondste keuze?

Algemeen/Recepten

Is salade altijd wel de gezondste keuze?

 

etewtwetewt

Yes, in vele gevallen is salade zeker een gezonde keuze. Waarom zitten modellen anders de hele dag aan een slablaadje te knabbelen. Maar er zitten helaas ook salades tussen die niet zo gezond zijn als wij denken! Het beste is nog altijd om je eigen salade te creëren (vers van de pers). Maar wat zijn de misleidingen waar wij voor moeten oppassen?

De wel bekende fastfood salade. Je denkt waarschijnlijk dat een salade bij bijvoorbeeld McDonald’s de gezondste keuze is en in de meeste gevallen is dat ook zo. Maar schrik niet, een salade met dressing bevat vaak meer calorieën dan vet.

Neem bijvoorbeeld Ceasar salade, wat al 500 kcal bevat en 30 gram vet. Dit is ongeveer net zoveel als een kleine hamburger met patat. Maar goed niet alle fastfood zijn zo slecht niet. Er zijn fastfood restaurant die streven naar minder calorieën en vet in hun salades.

Neem bijvoorbeeld een salade met gegrilde kip, zonder dressing bevat het gemiddeld 200 kcal en 7 gram vet. Kies je er wel voor om het zakje dressing erbij te doen, dan voeg je er ongeveer 70 kcal en 6 gram vet  extra aan toe.

Of neem de kant-en klare salades bij de supermarkten. Op zich niet verkeerd, maar door het dressing sausje voeg je al veel meer calorieën en vet aan toe. Het is beter om deze weg te laten en bijvoorbeeld te kiezen voor een gezondere alternatief. Een kleine aanpassing kan al grote gezondheidswinst opleveren.

Maar alsnog is een salade altijd een betere keuze dan het nemen van een hamburger en patat. En het allerbeste is gewoon je eigen salade te creëren.

Beetje inspiratieloos om een lekkere gezonde salade te maken? En denk aan een zelfgemaakte dressing? Neem dan eens een kijkje op http://www.saladesenzo.nl.

Mijn top 5 must have ingrediënten voor een heerlijke salade:

1. Walnoten. Soms doe ik een kleine beetje honing bij, echt hmmm!

2. Zalm of tonijn (wel in water)

3. Ei

4. gegrilde of gerookte kip

5. Pijnboompitten.

Dus ga experimenteren en gooi je creativiteit in de strijd. Goodluck!

It's only fair to share...Pin on PinterestShare on FacebookShare on Google+Tweet about this on TwitterShare on LinkedIn

Leave us a comment

Categories