Avocado dip

Avocado dip

Het is weer tijd voor een nieuw simpele dipje voor een lekker lunchfeestje of  gewoon om mee te dippen, say hello to avocado dip! Het is niet alleen simpel om te maken, maar het is ook nog eens lekker gezond. Ik kan wel vier redenen bedenken waarom het zeker in onze gezonde eetpatroon past.

Vezels

Avocado bevat boordevol vezels, zowel oplosbare als onoplosbare vezels. De oplosbare vezels zorgen voor een gezonde stoelgang en de onoplosbare vezels geeft ons een goed verzadigd gevoel! Een perfecte power food om goed de dag door te komen. 

Vitamine me

Het is rijk aan vitamine B, vitamine K en vitamine E. De eerste vitamine zorgt voor gezonde huid en voor een goedwerkende stofwisseling. Vitamine K speelt een belangrijke rol bij de aanmaak van botten en zorgt voor een goede bloedstolling. And last but not least hebben we nog vitamine E, die belangrijk is als antioxidant. Het beschermt de weefsels, bloedbaan, cellen en celwand en zorgt net als vitamine B voor een goedwerkende stofwisseling. I need some vitamine me. 

Lekker vet

Geen zorgen het bevat geen slechte vetten maar juist de goederikken onverzadigde vetten, wat wij juist nodig hebben. Het zorgt ervoor dat de slechte cholesterol genaamd LDL daalt en de goede cholesterol genaamd HDL verhoogd. Vet lekker dus!

Happy darmen

Ik gaf al aan dat de vezels in avocado helpen bij een goede stoelgang wat de darmen al blij maakt,  maar avocado bevat ook Betasitosterol. Het zorgt ervoor dat de opname van cholesterol door de darmen kan helpen voorkomen.

Genoeg redenen om avocado wel te eten en vooral van te genieten.  Nog een laatste weetje één eetlepel avocado bevat circa 43 kcal en één eetlepel margarine of roomboter bevat 143 kcal en dat is zeker een groot verschil, nog een goede reden om het lekker op je brood te smeren. 

 

Cheers to lunchfeestje    1463013668_10 (2)

 

Psst voor meer dip tip zie ook Uit je dipjeAvocado dip op brood

It's only fair to share...Pin on PinterestShare on FacebookShare on Google+Tweet about this on TwitterShare on LinkedIn

Leave us a comment