Cheers to water

Algemeen

Cheers to water

1463013668_10 (2)

Ook moeite om per dag twee liter water te drinken? Gelukkig ben je niet de enige, vele vinden het namelijk lastig om ongeveer 8-10 glazen (= 2 liter)  vocht per dag te drinken. Ja, dat is de aanbevolen hoeveelheid!

Druk aan het werk of lekker aan het rommelen en dan aan het einde van de avond afvragen of je überhaupt wel iets heb gedronken? Het is dan ook extra lastig wanneer iemand je dan verteld om meer water te drinken, omdat het niet in je systeem zit!

Maar waarom is het drinken van water zo belangrijk?

water

Water is essentieel voor ieder lichaamsfunctie, zoals de opname en het transport van voedingsstoffen, de uitscheiding van afvalstoffen, de regulering van de lichaamstemperatuur en andere chemische processen. Water vormt een beschermende laag rond de cellen en is nodig voor alle lichaamsweefsel.

Een mens heeft voldoende vocht nodig om te zorgen dat het urine licht van kleur is. Dit komt neer op tien tot vijftien glazen vocht per dag. Dit kan door het drinken van water, thee, maar ook voeding bevat vocht. Groente en fruit bestaat voor 70 tot 95 procent uit water, bij ei 75 procent, vlees/gevogelte/ en vis 50 tot 70 procent en brood 35 procent. Wist jij dat?

Toch blijft het beter om water te drinken i.p.v. frisdranken en sappen en ik kan begrijpen dat het behoorlijk boring klinkt!
Gelukkig zijn er vele manieren om water een stuk interessanter te maken, zoals verse munt of lekker fruit toe te voegen. Door een kan met water neer te zetten vergeet je ook minder snel om iets te drinken.

Zoals ik net benoemde kun je ook heerlijk fruit er aan toevoegen. Mijn favoriete combo’s en zeker het proberen waard:

  • grapefruit met munt
  • Aardbeien
  • citroen, aardbei en munt
  • komkommer en sinaasappel
  • blauw bessen en sinaasappel
  • aardbei, sinaasappel en munt

Vele combinaties zijn dus mogelijk!

Vijf interessante weetjes of flessenwater

  • Mineraalwater bevat eigenlijk minder mineralen dan kraanwater
  • Als je plastic flesjes hergebruikt, spoel ze dan voor gebruik altijd goed schoon. Wil je helemaal milieubewust worden en geen plastic flesje meer gebruiken? neem dan bijvoorbeeld een dopper! Ik heb er zelf ook één en ik koop geen plastic flesjes meer. Het flesjes kun je namelijk handig uit elkaar halen en hierdoor goed schoonmaken.
  • Geopende flessen altijd in koelkast bewaren om schadelijke bacteriën geen kans te te geven.
  • Uit fles beter dan kraanwater? vele denken dat mineraalwater zuiverder en gezonder is dan kraanwater! niets is minder waar. De meeste soorten mineraalwater bevatten zelfs niet meer mineralen dan gewoon kraanwater.

 

Keep it simple, drink water 

It's only fair to share...Pin on PinterestShare on FacebookShare on Google+Tweet about this on TwitterShare on LinkedIn

Leave us a comment

Categories