Food for a workaholic

Home

Food for a workaholic

 

eten

 

Ben jij een bezige bij? Altijd bezig, niet te stuiten of te stoppen. Ja herkenbaar? Velen vinden het dan ook lastig om tijdens het werk voldoende tijd te maken voor het eten.  En dat is Zonde! Want wanneer je lunchbreak skipt of even een snelle hap naar binnen werkt, krijgt je lichaam onvoldoende energie wat weer invloed heeft op je werkprestatie. En het doel is natuurlijk productiviteit! Ook ik ben soms schuldig.

werk

Daarom heb ik een paar makkelijke en gezonde snacks op een rijtje gezet, wat je gerust snel (nou ja niet al te snel) als tussendoortje kunt nemen. Het blijft uiteraard belangrijk dat je tijdens het werk goed voor jezelf blijft zorgen, pas dan kun je ook goed voor een ander zorgen…. nou ja in dit geval werk. Wees zowel een workaholic als een foodaholic!

 

 

Power food voor een productieve dag

werk

Kwarkie Kwarkie

Kwark is een fris & gezonde tussendoortje en vooral lekker in combinatie met vers fruit.  Een tussendoortje waar je goed van verzadigd raakt.

Bakje fruit

Neem bijvoorbeeld een bakje frambozen. Het bevat een bron van vezels! Zo bevat 150 gram al 8 gram vezels. Ook kun je het variëren met gedroogde fruit, als vijgen.

Walnoten

Heb je eens goed gekeken naar walnoten? En vind je  ook niet dat ze lijken op kleine hersentjes? of te wel echte brein voeding en ook nog eens lekker. Koop bijvoorbeeld een zakje walnoten goedkoop bij de Aldi Het is een slim alternatief voor een gezond tussendoortje. Naast vezels, mineralen, eiwitten, is de walnoot ook rijk aan omega 3. Let wel op dat je het met mate eet en niet gelijk het hele zakje opeet (erg lastig dat wel).

Groente

Zo kun je makkelijk een eigen samengestelde groente bakje meenemen naar werk. Denk aan worteltjes, kerstomaatjes en/of radijsjes. A piece of cake toch?

Good eating habit, more focus and productive!

 

It's only fair to share...Pin on PinterestShare on FacebookShare on Google+Tweet about this on TwitterShare on LinkedIn

Leave us a comment

Categories