Gezond eten doe je zo

Algemeen

Gezond eten doe je zo

gezond

Is gezond eten nou echt zo moeilijk? Ik kan begrijpen dat je door alle dieethypes niet meer weet wat nu wel of niet goed is. Ook ik als diëtist weet het soms niet meer.  Eerst moet je wel zes keer per dag eten en vervolgens hoor je dat het toch beter is om drie keer per dag te eten. Dan is brood en melk weer slecht of is het toch beter om volle of magere producten te gebruiken? Tja zoveel vragen, maar wat is nu het beste?

Mijn tip is gewoon normaal doen! Oftewel terug naar de basis. Maar wat is de basis? Gewoon eten met mate en af en toe geniet van dat ene stukje chocolade. Kies voor een voedend eetpatroon in plaats van vullen met snelle koolhydraten. Stap voor stap leg ik uit hoe je gezonder kunt eten en nee dat is niet moeilijk, maar simpel. Het mooie is dat iedereen gezond kan eten of je nu rijk of minder rijk bent, gezonde voeding is voor iedereen. Je bent alleen zelf verantwoordelijk welke keuze je maakt.

 

gezond

 

Gezond doen doe je zo!

Zit je er helemaal klaar voor met een lekker kopje muntthee? Dan leg ik in zes stappen uit hoe je stap voor stap gezonder kunt eten. Here we go!

1. Go Green

Vergroen je menu door meer groenten te eten. Vaak is vlees of vis de belangrijkste onderdeel in ons maaltijd, maar het is juist belangrijk om ook groenten de hoofdrol te geven. Zo kom je makkelijker aan 250 gram groenten per dag, wat jou weer power geeft! Daarnaast kun je groenten ook gerust als tussendoortje nemen. Bijvoorbeeld worteltjes met als dipje hummus. Heerlijkheid gegarandeerd.

2. Ga voor de goede vetten

 Je hebt vast weleens gehoord vermijd alles waar vet in zit. Vet is voor de meeste een woord geworden wat je liever vermijd. Maar vet hebben we juist nodig voor de bouw van ons lichaam. En nee dat betekent niet om nu flink aan de patat te gaan, want daar zitten juist de slechte vetten in, die ons dik maken. Het gaat om de goede vetten die het cholesterol in ons lichaam verlagen. Je krijgt de goede vetten binnen door af en toe een handje ongezouten noten te eten, elke week een vette vis te eten (denk aan zalm) en vaker avocado eten. Klinkt niet slecht he?

gezond

3. Drink verstandig

Ik denk dat je dit vast wel miljoenen keren hebt gehoord, maar ik blijf het herhalen! Drink dagelijks anderhalf tot twee liter vocht per dag. En de beste dorstlesser is en blijft water, want daar zit o calorieën in. Het goede nieuws is dat je water een smaakje kunt geven door bijvoorbeeld een paar takjes munt of fruit als citroen.

4. Koop bewust

Kijk wat je koopt en lees etiketten, probeer zoveel mogelijk pakjes te vermijden en echt vers te kopen. Vers hoeft niet duur te zijn! Kook & koop met aandacht.

5. Af en toe een vegan

Probeer af een toe een dagje zonder vlees. Het is niet alleen goed voor jezelf, maar ook goed voor het milieu.

Gezond eten doe je zo

6. Probeer vaker iets nieuws

 Neem niet elke dag hetzelfde ontbijt of lunch, maar probeer eens wat anders en wissel het af. Door vaker af te wisselen krijg je veel meer voedingsstoffen binnen. Bijvoorbeeld neem eens wat vaker een bakje yoghurt in plaats van alleen maar brood.

gezond

It's only fair to share...Pin on PinterestShare on FacebookShare on Google+Tweet about this on TwitterShare on LinkedIn

Comment

  1. Sandra

    Echt een top blog! Wij zijn het hier ook helemaal mee eens. Er gaat niets boven verse groente en fruit. Super gezond, goed voor het lichaam en vooral heel erg lekker!

    Reply

Leave us a comment

Categories