De vitamientjes

Algemeen

De vitamientjes

vitamientjes

 

vitamientjes

I need some vitamine me

Waarom moeten we twee a drie stuks fruit per dag eten?uh, omdat het gezond is? Klopt! Maar zit er ook een verschil tussen vers, diepvries of blikfruit?  En zo ja, welke is het gezondst? Veel vragen.

Als je denkt dat vers en diepvries fruit gezond is, dan heb je tien punten verdient! Dit antwoord is correct. Fruit uit blik is eigenlijk een blik met suiker. Ik zou blikfruit dus het liefst vermijden en kiezen voor lekker vers of diepvries fruit.

 

vitamientjesVerschil tussen fruit?

Er is geen voldoende bewijs of bijvoorbeeld een appel gezonder is dan een kiwi. Elk fruitsoort heeft zijn belangrijke voedingsstoffen die wij nodig hebben. Het enige verschil zijn de calorieën, zo bevat een banaan meer calorieën dan bijvoorbeeld een watermeloen. Hoe dan ook fruit is onmisbaar. Het is ieder geval belangrijk om elke dag twee a drie stuks fruit te eten en goed te variëren. Dus neem niet de hele week hetzelfde stuk fruit, maar varieer!

 

vitamientjes

Gedroogd fruit ook gezond?

Wat je moet weten over gedroogd fruit, is dat het meer calorieën in de vorm van suiker bevat, dan vers fruit. Echter bevat gedroogd fruit wel weer veel vezels en mineralen, een pluspunt.Als je moest kiezen voor een koekje of een dadel, is een dadel toch de gezondste keuze. Dit is dus een snack wat je als beste tussendoor kan nemen, maar wel met mate! Denk aan de suikers.

 

vitamientjes

Fruit drinken in geperste vorm?

Beter kun je fruit in zijn geheel eten dan een glas jus d’orange of vruchtensap te drinken, waarom? Ten eerste omdat de vezels meestal tijdens het persen stuk gaan en bevat vruchtensap vooral uit pak minder goede stoffen en zeker een suikerbom. Wil je meer over dit ontwerp weten en of smoothie dan wel of niet gezond is? Lees dan ook mijn vorige artikel smoothie wel of niet gezond?

Hopelijk ben je een stuk wijzer geworden door het lezen van dit artikel! Dus geniet lekker van een stukje fruit en/of diepvries fruit. En nog steeds niet overtuigd of fruit echt gezond is? Scroll dan naar beneden en zie de acht fruitsoorten met al hun power voordelen. Nu wel overtuigd? Geniet van fruit. vitamientjes

It's only fair to share...Pin on PinterestShare on FacebookShare on Google+Tweet about this on TwitterShare on LinkedIn

Leave us a comment

Categories