Week 3: Eten en reizen in Cartagena

Algemeen/Lifestyle

Week 3: Eten en reizen in Cartagena

Cartagena

Cartagena wat ben je mooi! Het is alsof je terug in de tijd gaat wanneer je de oude stad betreed en in een kleurrijke wereld beland. Uncharted is er niks bij! Een perfect weekje in het mooie historische centrum. Van sfeervolle terrasje, historische plekje tot schattige boetiekjes. Ik ben verliefd op dit plekje. Ook onze Airbnb was weer top en de verhuurder was zo aardig om ons van het vliegveld op te halen en ons alles te vertellen wat wij moesten weten van deze mooie plek. So long so good!

Cartagena

Chocolade Freak

Om te beginnen en het allerbelangrijkste (als chocolade freak) heeft het historische centrum twee chocolade musea, die je ook nog eens gratis kunt bezoeken. Dus je kunt wel raden waar ik heen ben geweest. Hier kom je alles te weten over de geschiedenis van chocolade en de productie van begin tot eind. En nee het is niet saai, want je mag zelf chocolade gratis proeven en daar doen we het voor. De belangrijkste les die ik eruit heb gehaald is ‘Behind each chocolate bar there is a cocoa farmer’. En ook een leuk weetje is dat wij Nederlanders 50 repen per dag eten en eigenlijk valt dat best mee vergeleken bij Zwitersland, die bovenaan staan met 119 repen per dag.

Cartagena

Cartagena

Lekker Gratis

Wij gierige Nederlanders worden blij van het woordje gratis. En ook hier konden wij gratis dingen ondernemen, lekker voor de portemonnee. Zo hebben we een hele leuke gratis streetart tour door Cartagena gedaan onderbegeleiding van een meneer (slecht in namen onthouden) uit België. Door deze tour heb ik alle leuke creatieve hoekjes in Cartagena leren kennen en het was zeker het zweten waard. Dus als je naar Cartagena gaat, zal ik zeker naar hun facebook pagina gaan streetart tour Cartagena en een tour doen! Elke dag om 10.00 uur s’ochtends geven zij een gratis tour. Daarnaast heeft Cartagena nog een aantal musea waar je gewoon lekker gratis naar binnen mag wandelen in het historische centrum. De moeite waard!

Cartagena

Foodie in Cartagena

Cartagena

En nu naar het allerleukste gedeelte van de reis, namelijk eten! Als je in Cartagena bent ga je geloof mij vaker uiteten dan dat je gaat koken. Er zijn zoveel verschillende leuke restaurants en je wilt echt als proberen. Gelukkig is uiteten veel goedkoper hier dan in Nederland en hebben wij dit dan ook zeker benut.

Zo heb ik een lekker ontbijtje (yoghurt Granola) en wortelcake gegeten bij Prispiri en mijn vinger afgelikt bij Adados del sur, heerlijke kip met lemon. Heerlijk ijsjes gegeten bij crepes and waffles en overal is er elk dag Happy Hour. De inwoners hier weten wel hoe ze van het leven een feestje moeten maken. En als je van boeken, goeie wifi, jazz en koffie houdt dan moet je naar Abaco gaan. Wij hebben daar heerlijk gezeten tussen de boeken!

Daarnaast heb je op elke straathoekje van het historische centrum wel een fruitboer en kraampjes waar je heerlijke verse lemon limonade kunt halen. Ik ben zelf de tel kwijt hoeveel glazen lemon limonade ik daar heb gedronken, maar ik ben officieel verslaafd.

Cartagena

Cartagena

Opzoek naar de Snorkels

Naast al dat eten moest ik het ook weer compenseren met lichaamsbeweging. En laat Cartagena nou net een ideaal plek zijn om te gaan duiken. In het historische centrum heb je Diving planet, waar je voor een dagje met een buddy (instructeur) kunt gaat duiken, ideaal voor een beginner als ik. Wij waren die dag gezellig met een klein groepje van vijf.

Eerst werden wij met een boot naar een Resort gebracht om te oefenen in het zwembad en dat ging als een vis in het water. Dus toen mijn buddy het aandurfde om met mij het echte water in te gaan, werden we weer met de boot opgehaald om naar het mooie Rosario Island te gaan.

Cartagena

Ik was trouwens wel zo stom geweest om geen onderwater camera te kopen, dus ik dacht dat ik al deze mooie herinneringen moest opslaan in mijn geheugen. Gelukkig hadden de mensen van Diving Planet al rekening mee gehouden dat ik geen camera had gekocht en maakte zij hele mooi foto’s.

Achteraf ook beter omdat als je voor het eerst in de onderzee wereld beland, heel druk bezig bent  om de pijn uit je oren weg te krijgen. Daarnaast ben je druk bezig om niet te vergeten om te ademen en als je dan eindelijk beneden bent, dan kun je genieten en was alles het waard. Mijn buddy heeft mij er zeker goed doorheen geloosd. Ik zal zeker Diving Planet aanraden als je een keer wilt duiken en toevallig in de buurt bent.

Na onze duik avontuur en ik weer veilig met bloedneus en al ( een natuurlijke reactie van mijn lichaam) in de boot was beland. Had ik weer tijd om aan eten te denken. Gelukkig had Diving Planet hier ook aangedacht en werden wij naar het prachtige Rosario Island gebracht. Om daar vervolgens nog een lekker patatje (eindelijke na lange tijd) en heerlijk kip sandwich te eten om de dag goed af te sluiten.  Ik kan weer een mooie ervaring afstrepen van mijn Bucketlist.

Cartagena

Helaas komt er ook een einde aan de kleurrijke Cartagena en sjokken wij weer verder met onze backpack naar een nieuwe bestemming. Ditmaal wordt het Barranquilla voor een tussenstop en dan door naar Santa Marta. Ik hou je zeker op de hoogte.

Ben je nieuwsgierig geworden naar meer reisverhalen? Lees dan ook mijn reisverhaal Week 2 Bogota, wat ook een avontuur was en veel lekker eten.

 

It's only fair to share...Pin on PinterestShare on FacebookShare on Google+Tweet about this on TwitterShare on LinkedIn

Leave us a comment

Categories