Ik hou van een heerlijk ontbijtje en wil het liefst zo uitgebreid en lang mogelijk, maar helaas hou ik ook van mijn bed en snoozen, vooral doordeweeks!
Helaas lukt het mij dan ook niet om doordeweeks de meest uitgebreide ontbijtjes te maken als je vroeg uit je nest moet. Ik hou het meestal bij een yoghurtje met allemaal gezonde lekkernij (om er toch een klein feestje van te maken). Gelukkig bestaan er weekenden om even de rust en de tijd te nemen voor een overheerlijk ontbijtfeestje. Hoe zorg je voor een overheerlijk en gezond powerontbijtje om het weekend goed te beginnen? Juist met een lekker simpele gezonde bananenmuffin. Moet je altijd even opstarten in de ochtend? No worries, de bananenmuffin hoeven niet voor uren in de oven, maar ongeveer 25 minuten en dan kun je gelijk aanvallen.
Bananenmuffin
Voorbereidingstijd: 15 minuten
Bereidingstijd: 25 minuten(bakken)
Benodigheden
- 2 tl rozemarijn
- 3 bananen
- 2 tl kaneel
- 100 g volkorenmeel
- 2 eieren
- 1 citroen
- 1 tl bakpoeder
- Essentieel bakpapier (Iets wat snel word vergeten en dan tijdens het bakken erachter komen dat je helemaal geen bakpapier hebt.)
Aan de bak
Verwarm allereerst de oven op 180 graden. Prak de 2 bananen fijn en mix het met de 2 eieren (de andere banaan wordt straks gebruikt). Voeg de kaneel, citroensap, rozemarijn, bakpoeder en volkorenmeel toe aan de mix en zorg dat het een mooi glad bestand wordt. Voeg vervolgens een halve geprakte banaan toe aan het beslag en roer er met de spatel een paar keer doorheen. Zorg dat de vormpjes bedenkt zijn met bakpapier en verdeel het beslag.
Nu mag je de laatste halve banaan gebruiken voor extra decoratie, snij de banaan in zes plakjes en druk het in de vormpjes en doe er een snufje kaneel bovenop, heerlijk. Bak de muffins ongeveer 25 minuten goudbruin. Om te kijken of de muffin mooi gaar zijn prik je er met een satéprikker in, als het er schoon uitkomt is het klaar om lekker opgegeten te worden.
Goed begin van je weekend; in je pyjama een bananenmuffin eten, nom nom nom!
Liefs Marjolein
Liefde voor gezond en lekker op je bord.
Geef een reactie