Week 1 Colombia, travel for food

Algemeen/Lifestyle

Week 1 Colombia, travel for food

 

425705486_155981_17593446552262427148

Eten, reizen, airbnb en bloggen is mijn leven voor de komende half jaar. Het reis avontuurtje is nu al bijna een week aan de gang en gelukkig heb ik mijn flinke jetlag overwonnen (nog nooit zoveel geslapen).

Bogota is een grote stad met super veel verkeerd met geen enkel zebrapad. Het kan dus een paar minuten duren voordat je veilig de overkant hebt behaald. En omdat Bogota zo groot is waren we gelijk de eerste dag al verdwaald en hoe leg je dan in het Spaans uit waar je heen moet? want bijna niemand spreekt hier Engels. Gelukkig is iedereen hier wel heel erg behulpzaam en na wat handgebaren (soort van communicatie) werden wij gratis met de bus naar ons Airbnb gebracht! So long so good.

1476242873_37
Hemels foodtentje in Bogota

Helaas zit ons Airbnb locatie niet dicht bij het centrum van Bogota, waardoor we nog niet veel van het centrum hebben gezien.  Wel heb ik een goddelijk lunchplekje gevonden waar ze redvelvet brownie en apple crumble taartje ( zie foto hieronder) serveren, hemels in mijn mond.  Kortom ik ben verliefd op dit klein hemelse plekje en heb nog tot vrijdag de tijd om hun ijs assortiment en lunch uit te proberen, wat ook zeker zal gebeuren!

425730632_153757_6959319575772407585

Dus als je keer besluit om naar Bogota te gaan en  wil je graag overheerlijk lunchen of lekker gebakjes eten onder het genot van een kopje thee of smoothie dan zal ik zeker naar Dolci Peccati Gelato gaan. Daarnaast is het ook nog eens een financiële meevaller en moest ik wel twee keer naar de rekening kijken of het wel klopte. Een cappuccino, thee en apple crumble taartje voor maar 3,40 euro, damn cheap.

ontbijtje

Ook nog gezond doen?

Ik ben niet van plan om mijzelf nu helemaal dicht te eten met taartjes en brownie’s al klinkt dat wel heel verleidelijk, keep it healthy!  De eerste dag in Bogota ben ik gelijk op ontdekkingstocht gegaan door de supermarkt, wat een eten!

Om te beginnen bij de fruit afdeling, nog nooit zoveel verschillende fruitsoorten bij elkaar gezien. Er waren wel acht fruitsoorten die ik nog nooit had gezien en nu op mijn foodlijstje staat om uit te proberen. Daarnaast had je ook fruit wat bekend is in Nederland, maar er anders uitziet. Hieronder zie je een afbeelding van een avocado in Bogota, wel drie keer zo groot als de ieniemienie versie in Nederland.

426132406_120794_10327726178397292734

1476311246_15

Colombiaanse lekkernij

Mijn doel van deze reis is natuurlijk alle onbekende producten uit te proberen, zodat ik straks enorm productkennis heb opgebouwd.

De eerste lekkernij wat ik heb uitgeprobeerd is een soort van coconut candy, het lijkt een beetje op een Fudge ala Bounty reep. Nu ben ik zelf geen bounty liefhebber, maar de combinatie van fudge en coconut is erg lekker. Ik ben van plan om dit zelf ook tijdens de reis te gaan maken, dus recept zal spoedig verschijnen ( als het lukt)!

426213871_51383_11334476783486302109

eten

 So long So good

Zo genoeg over eten, Bogota en nog eens eten! De eerste week is nu bijna om en vrijdag gaan we weer naar een nieuwe Airbnb avontuur. Ditmaal hebben wij er wel voor gezorgd dat het in het centrum is. Het betekend weer nieuwe eettentje en gerechten uitproberen. Ik hou je zeker op de hoogte!

It's only fair to share...Pin on PinterestShare on FacebookShare on Google+Tweet about this on TwitterShare on LinkedIn

Comment

Leave us a comment

Categories