Goed gesmeerd

Algemeen/Lunchbreak

Goed gesmeerd

 

photo_2015-09-28_15-40-07

Ik ben echt een chocolade liefhebber, dus chocolade hagelslag mag zeker niet op mijn brood ontbreken. Maar helaas is dit niet de gezondste keuze! Dus ja dan probeer ik altijd een afspraak met mijzelf te maken om één keer in de week mijzelf te trakteren op een brood je hagelslag! ik moet toegeven dat het sommige periodes heel goed gaat, maar soms ook niet aan mijn afspraak hou. Ik probeer altijd een combinatie gezond en een quilty pleasure. Inspiratieloos? Lees dan snel verder.

Bon Appetit!

Voor de visliefhebbers

Heerlijk zalm of tonijn op brood, bevat boordevol omega 3-vetzuren. Mijn tip is lekker een paar zalmreepjes of tonijn met rucola en dan even onder de tosti ijzer. Heel simpel, maar oh zo lekker!

Bij de tonijn is het lekker om een paar walnoten aan toe te voegen met een kleine beetje honing. Ik heb het namelijk nog niet met zalm geëxperimenteerd, misschien het proberen waard. Daarnaast vind ik de combinatie tonijn en augurkjes ook heerlijk

Eieren

Eieren bevatten essentiële aminozuren!

Neem een lekker gekookte ei en gerookte zalm ook weer op heerlijk geroosterd brood. Plus heerlijke rucola salade met pijnboompitten.

Magere vleeswaren

Magere vleeswaren als rosbief, rookvlees, kipfilet en kalkoenfilet bevatten veel eiwitten, vitamines- en mineralen, spoorelement en weinig verzadigde vet. Heerlijk op brood.

Mijn tip: Voeg bij deze magere vleeswaren heerlijk komkommer, sla, tomaatjes etc. Kruiden als rozemarijn en basilicum is ook zeker een aanrader.

Snel smeren!

  • Niet veel tijd, maar toch gezond belegen. Gebruik dan het volgende:
  • 100% jam
  • 30+ kaas. Tip: doe er een beetje pesto op.
  • Appelstroop
  • Filet american. Tip voeg een beetje peper aan toe.
  • Hummus. Tip groene humus gemaakt van lemon, heerlijk! Maar je kunt ook heel simpel het sap van lemon toevoegen aan de humus.

Happy Lunchbreak!

liefs,

Marjolein Wiersema

photo_2015-09-28_15-39-57

Plaatjes afkomstig www.wehearit.com

It's only fair to share...Pin on PinterestShare on FacebookShare on Google+Tweet about this on TwitterShare on LinkedIn

Leave us a comment

Categories