Chocolade junky

Recepten

Chocolade junky

 

10904201_856653521060961_2042600743_n

Chocola kan zeker niet in mijn leven ontbreken! Vooral bij het maandelijkse feestje is chocola mijn troost medicijn, herkenbaar?

Helaas is chocolade geen salade! Chocola bevat namelijk veel verzadigde vetten of te wel het ‘slechte vet’ en bevat bovendien veel calorieën. Dit geld dus voor alle varianten! Alleen de verhouding tussen gunstige stoffen en verzadigde vetten is beter bij pure chocolade dan melkchocolade.

Gelukkig heeft pure chocolade ook goede eigenschappen. Chocolade kan je humeur oppeppen! Het stimuleert namelijk de productie van endorfine in het lichaam. Endorfine kan worden vergeleken met morfine. Het verzacht de pijn en kan een gelukzalig gevoel geven.

Dat klinkt niet verkeerd, maar onthoud doe het met mate! De aanbevolen dagelijks hoeveelheid is één blokjes per dag en tja ik kan mij verstellen als chocolade liefhebber dat één blokje best weinig is. Neem dus af en toe een momentje voor jezelf met een heerlijk kop muntthee en een blokje chocolade en probeer er extra lang van te genieten door het niet snel te eten.

Zin om lekker aan zelf iets te maken met chocolade? Lees snel verder, want hieronder staat een heerlijk simpele chocolade recept voor op de bank.

Benodigdheden:

  • 1 a 2 repen pure chocolade ( bevat 70 a 80% cacao)
  • 1 bakje noten melangeIMG_2789
  • Bakpapier + bakblik

Verhit de chocolade boven een pan met heet water ala au bain marie. Voeg een paar handjes noten aan toe. Bekleed het bakblik met bakpapier en voeg het chocolademengsel toe. Verdeel het goed over het bakblik. Zet het chocolademengsel in de koelkast. Als de chocolade helemaal hard is geworden, kun je het afbreken. Voor het bewaren is het belangrijk om het koel en in een plastic zakje te bewaren.

Viola super simpel en lekker! Enjoy chocolade liefhebbers.

 

 

 

It's only fair to share...Pin on PinterestShare on FacebookShare on Google+Tweet about this on TwitterShare on LinkedIn

Leave us a comment